Verdn


Da Lindis hadde sortert ut alle produktene som var testet på dyr, satt hun igjen med bare noen få produkter som var cruelty-free. Dette var et vendepunkt for henne, og hun visste at hun ville gjøre en forskjell. Dette er en av de største grunnene til at PureActs ble født - for å fremme dyrevern og gjøre det vi kan for å få slutt på dyretesting. Vi er stolte av å si at alle produktene våre er cruelty-free, og de fleste av dem er også veganske. Les mer om denne historien og vår hjertesak her.

Men vår forpliktelse til positiv innvirkning på planeten og dens innbyggere  stopper ikke der. Vi har startet et samarbeid med Verdn, en organisasjon som arbeider for bedringen av vår planet ved å fokusere på tre viktige områder: planting av trær, opprydding av plast i havet og restaurering av korallrev.

Når du kjøper et produkt fra PureActs, vil du legge merke til en "impact badge" på hvert produkt (se bilde under). Vi har nøye valgt ut hvilken type innvirkning hvert produkt vil ha - enten planting av trær, opprydding av plast i havet eller restaurering av korallrev.

Vi gir en donasjon på vegne av deg, og Verdn varsler sine NGO-partnere (non-governmental organizations) og organisasjoner som faktisk utfører planting og strandrydding. For eksempel Eden Reforestation Project, som ansetter lokale landsbyboere til å plante trær i Madagaskar, Mosambik og Kenya.

 

Trær er en viktig ressurs, og deres betydning kan ikke overvurderes. De absorberer karbon og frigjør oksygen, noe som gjør dem essensielle for å motvirke klimaendringer. De er også livsmiljøer for utallige arter av planter og dyr, beskytter jorden og regulerer klimaet. PureActs er stolte av å støtte Eden Reforestation Projects i deres arbeid med å plante trær, spesielt mangrover langs kystøkosystemer.

På den annen side er plastforurensning et økende problem, og vi må gjøre tiltak for å adressere det. Verdn samarbeider med Empower AS på opprydding av plast i hav.

Korallrev-restaureringen gjøres av Coralive. Når du kjøper et produkt som påvirker korallrevene, hjelper du til med å gjenoppbygge korallrevene i Maldivene og Seychellene. Pengene brukes til å dyrke korallfragmenter i undervannsbarnehager, som senere blir plantet ut på korallrevene.

Korallrev er avgjørende kystøkosystemer. De utgjør mindre enn 0,1% av havbunnen, men de støtter 25% av all fisk og levebrødet til hundrevis av millioner av mennesker.

Korallrestaureringen utføres av Coralive.

Du kan spore status på din innvirkning og fremdriften via en oversikt vi sender på e-post etter hvert kjøp. Dette hjelper deg å forstå ditt bidrag.

Sammen kan vi gjøre en forskjell

For hvert produkt du handler hos oss bidrar du med å enten plante trær, plukke plast fra havet eller restaurere korallrev gjennom vårt samarbeid med Verdn. Her er en oversikt over vår samlet innvirkning så langt.

0

trees


pledged to be planted by our partners

0

bottles


equivalent to our pledged ocean-bound plastic cleanup

0

tiny reef fish


supported over the course of a year