Økologisk Rosmarin Olje (rosmarinus officinalis)

Charlottes Urtekosmetikk

Økologisk Rosmarin Olje (rosmarinus officinalis)

Vanlig pris 190,00 kr Salgspris 152,00 kr
Enhetspris  per 
Avgift inkludert.

På Kreta er rosmarin et symbol på ærlighet. Rosmarin hører hjemme rundt Middelhavet, særlig på steinete strender ved havet. Rosmarin er en eviggrønn busk og kan bli 1,5 meter høy og blomstrer nesten hele året. Navnet Rosmarinus kommer fra latin og betyr havets dugg.
Rosemarin var assosiert med Athene, gudinnen for visdom, poesi og kunst.
De ni døtrene til Zeus og Mnemosyne er ofte avbildet med kvister av rosmarin hendene. Egypterne, grekerne og romerne betraktet rosmarin som en hellig busk
og assosierte den med kjærlighet, udødelighet og renhet.

Rosmarin bør ikke brukes ved graviditet, høyt blodtrykk og epilepsi.

6ml

Bruksområder
  • Antiseptisk

  • Oppfriskende, rensende og oppløftende

  • Stimulerer blodsirkulasjonen

  • Gunstig for muskelspenninger

  • Revmatisme

  • Hårtap

  • Stive og ømme muskler

  • Styrker hukommelsen

  • Øke selvtilliten og gi mental klarhet

I hud og hårpleie er oljen meget nyttig. Siden den øker blodsirkulasjonen har
den blitt brukt til å fremme hårvekst samt forebygge og behandle hårtap og flass.
I noen tilfelle har en massasje av hodebunn med rosemarinolje blandet i vegetabilsk olje vist seg å forbedre kliniske tilfeller av alopecia areata (flekkvis håravfall).

Til hårkur - bland 3 dråper rosemarin og 3 dråper cypress i 10 ml jojobaolje.
Masseres inn i tørt hår. Etter minimum 15 min vaskes håret på vanlig måte.
Ta sjampo i håret før vann, så vaskes oljen lettere ut.

For bedre konsentrasjon - bland 2 dråper rosmarin og 3 dråper sitron i en aromalampe.

Ingredienser

100% ekte økologisk eterisk olje av rosmarinus officinalis

Kan brukes av veganere og vegetarianere.